Er verschijnt een prachtige foto van een hunebed in de banner van deze website als je op het tabblad ‘Geschiedenis’ klikt in de menubalk.
Daar kun  je lezen dat ik als kind al een grote interesse had in geschiedenis en hoe die interesse tot ontwikkeling werd gebracht.
In deze rubriek vind je dus verhalen over hunebedden, maar ook over heel veel andere zaken die met geschiedenis te maken hebben.
Vandaag een blog over de verschillende aspecten van het begrip ‘geschiedenis’ die op deze website aan de orde komen in blogs.

In 2015 schreef ik over het klooster van Aduard.
Dat was tot de reformatie een immens klooster van grote betekenis; in zijn bloeitijd was het één van de grootste kloostercomplexen in Europa.
In 1580 werd het ingenomen door staatse troepen en werd het grotendeels verwoest.
Wat is er nog over van dat klooster? Kun je het bezoeken? Je leest er alles over in het blog ‘het klooster van Aduard’.

Natuurlijk kan een blog over een hunebed op dit blog niet ontbreken.
Als Gerard vraagt: “Waar zullen we langs fietsen?” dan is het hunebed D1 in Steenbergen altijd één van mijn favoriete locaties.
In 2018 fietste ik er langs op weg naar de kapper en schreef over het hunebed in combinatie met een lied dat op de oortjes voorbijkwam.
Het blog heet ‘Stof in de wind’.

In 2017 werd ik vrijwilliger bij de openstellingen van de Catharinakerk op de Brink; een mooie manier om mijn liefde voor dit oude gebouw met anderen te delen.
Over de eerste keer dat ik meedraaide in het vrijwilligersteam schreef ik het blog ‘Mieren bij Coenraad Wolter en Gezina’. 
Aan het eind van het blog kom ik tot de conclusie dat dit vrijwilligersbaantje mij past als een handschoen; geen want, maar een vingerhandschoen.

Soms vertel ik iets over mijn eigen geschiedenis.
Een heel leuk onderdeel daarvan is het jeugdkoor Hosanna in Hoogersmilde waar Gerard en ik deel van uitmaakten van 1981 tot 1989.
Meer dan 30 jaar geleden, dus al lang geschiedenis.
In 2017 schreef ik er een blog over; als ik het teruglees is het altijd met een klein kriebeltje heimwee….
Lees het maar eens, hierbij een link: Hosanna 
Dan snap je vast wel waar dat kriebeltje vandaan komt.

Soms kan ik de geschiedenis voelen in mijn lijf.
In het blog ‘Beer before de Heer’ zie ik mezelf weer zitten in de eeuwenoude pub Ye olde Trip to Jerusalem in Nottingham, gesticht in 1189.
Daar zat ik met m’n glaasje port……need I say more?

Voor het boek had ik een nieuw blog geschreven over de Staatsbosbeheer-wandeling ‘Strubben – Kniphorstbos’ met een aantal préhistorische aspecten.
Hierbij een link naar dat blog:  Préhistorisch openluchtmuseum.

Meer lezen over het boek 1960 -2020?
Hierbij een link naar de verzamelpagina van deze blogreeks ‘Te boek ….. of niet te boek’.