Al eerder meldde ik dat ik van spannende boeken houd.
Op dit moment lees ik “Verloren onschuld” van Elizabeth George. Het is het laatstgeschreven deel van een serie detective-boeken met Inspector Lynley in de hoofdrol, bijgestaan door de dikke, slonzige Barbara Havers.

Van deze boeken is ook een TV-serie gemaakt. Daar keek ik destijds naar uit. Maar het voldeed niet helemaal aan mijn verwachtingen. Natuurlijk, het is een mooie serie en het is spannend en ik zit aan de buis gekluisterd, maar: de casting is niet goed. Lynley is een lange, blonde engelse aristocraat. En Havers is dik, slonzig en  a-sociaal. Wie de serie heeft gezien zal moeten toegeven dat de twee hoofdrolspelers qua uiterlijk de plank behoorlijk misslaan.

Toen de serie op TV kwam had ik al vier of vijf delen gelezen. Dan heb je in je hoofd al een beeld gevormd van de hoofdpersonen. Dat beeld klopt dan niet. Dan komt het wat mij betreft ook nooit meer helemaal goed tussen de TV-serie en mij.  Vanavond ga ik verder in “Verloren onschuld”. Met mijn ‘eigen Havers & Lynley’.