De Catharina-cantorij is deze week weer begonnen. Vanaf Pinksteren hadden we al vakantie en dat duurt me eigenlijk te lang. We begonnen met het traditionele ‘Instapje’. Andere verenigingen hebben een jaarlijks uitstapje, maar omdat wij dit aan het begin van het seizoen doen heet het Instapje. Omdat we een koor zijn vond Erica (onze cantrix) dat we wel iets met zingen moesten doen, dus het liedboek moest mee. Maar het hoofdbestanddeel van de avond was ‘bijkletsen & eten”. Chinees deze keer, er was een lekker buffet. Het was prachtig weer en we zaten met z’n 18-en op het tuinterras van Hennie en Andries. Erica leerde ons een toepasselijke chinese melodie, met daaronder chinese tekens die we niet konden lezen. Daarom gingen we in groepjes zelf een tekst op de melodie maken, die daarna, soms onder grote hilariteit, ten gehore werden gebracht.

Volgende week gaan we weer écht zingen. In het kader van het startweekend heeft een deel van onze leden gisteravond meegezongen bij de repetitie van onze collega’s van de Op de Helte-cantorij. Het zou fijn zijn als we de komende jaren bij het startweekend als één cantorij zouden kunnen optreden. Dat klinkt mij als muziek in de oren…..!

Op deze link lees je meer over de Catharinacantorij >>>
De oude kerk op de Brink is genoemd naar de heilige Catharina. Wil je meer weten over haar en haar droevig lot, klik dan op deze link>>>
Zo heeft deze pagina die valt in de categorie ‘Muziek’ ook nog een vleugje geschiedenis in zich.