In het kader van de rubriek ‘Geschiedenis’ gaat mijn blog deze keer over een oud toneelstuk van Shakespeare.
Woensdagavond waren we in het openluchttheater in Diever bij de uitvoering van “Love’s Labour’s Lost”. We waren meegevraagd met de familie Daling, omdat twee van hen niet mee konden.

Voorafgaand aan de voorstelling kregen we een lezing van dr. Hans Jansen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierbij ging hij in op de achtergronden, de door Shakespeare gekozen personages en zijn inspiratiebron(nen).

Het was een fantastische avond. Door de uitleg van dhr. Jansen was het stuk heel goed te volgen en de theatergroep maakte er een prachtig spektakel van.

Het voert te ver om op dit blog het verhaal uitgebreid te vertellen, maar ik verwijs te graag naar de website van het Shakespeare Theater Diever >>> voor meer informatie.

De Theatergroep heeft ook een Facebook-pagina>>>, het is er leuk om daar eens even wat op rond te kijken. Er staan bij voorbeeld 3 uitzendingen op die TV Drenthe heeft gemaakt naar aanleiding van de première van het stuk begin augustus. Je vindt ze onder de titel Shakespeare-journaal.

Het is geweldig dat deze toneelschrijver >>>, die is geboren in 1564 nog steeds wordt gelezen en gespeeld. Het bijzondere is, dat als je de taal een beetje aanpast aan de huidige maatschappij zo’n stuk verrassend actueel kan zijn.

Advies: volgend jaar allemaal naar Diever.