Muziek is voor mij een hele grote bron van plezier en ontspanning. Zelf zingen (in een koor of met Gerard), muziek maken met gitaar of accordeon, muziek luisteren op de fiets of tijdens handwerken, even bijkomen en volledig ontspannen met een cantate van Bach: muziek is genieten. Dat hebben we onze kinderen dan ook met de paplepel ingegoten.
Ze hebben alledrie twee jaar Algemene Muzikale Vorming gedaan. Daarna mochten ze op muziekles met het instrument van hun keuze: viool, saxofoon en dwarsfluit.
Middelste dochter Harriët heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Zij is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is ‘uitvoerend musicus’: ze treedt op en geeft les. Bij de andere twee is muziek een hele belangrijke hobby. Carlijn stuurde me deze week een link naar een opname van haar band Hijack. Het is een uitvoering van Eleanor Rigby >>>

Deze uitvoering schalde door ons huis op zaterdagmorgen en ik zei tegen Gerard (aan het ontbijt met thee, beschuit & Sudoku): “Dit is je dochter!”

Hij keek verbaasd op. “Huh?” Luister en oordeel zelf.