Dit blog heb ik in augustus 2014 in het leven geroepen om iets te vertellen over de dingen waar ik me graag mee bezig houd: handwerken, muziek, geschiedenis, lezen, koken, en bloemen. Ik had me voorgenomen om het weblog iedere dag bij te houden en tot nu toe is me dat redelijk gelukt. Ook heb ik altijd nog ‘stof tot schrijven’ gehad, er gebeurt iedere dag eigenlijk wel iets wat ik onder één van de rubrieken weg kan schrijven. Het lezerspubliek (heb ik gemerkt) bestaat voornamelijk uit mensen uit mijn sociale netwerken: familie, vrienden, collega’s en mensen die me kennen vanuit het kerkelijk gebeuren. Eén van mijn liefhebberijen staat niet onder een rubriek en dat is ‘computeren’. Nieuws bijhouden, mailen, spelletjes doen, de computer maakt een vast onderdeel uit van mijn bestaan.

Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd of ik wilde meedraaien in de ‘Website-werkgroep’ en of ik webmaster wilde worden van de website van onze PKN-gemeente. Na een korte ‘stageperiode’ (ik werd ingewerkt door Zwanny, waarmee ik nu al jaren deze duobaan heb) mocht ik meedraaien en sindsdien zorg ik dat de site up-to-date is voor wat betreft de kerkdiensten van de eerstvolgende zondag. Iedere zondagavond als Gerard Studio Sport kijkt ga ik er even een half uurtje voor zitten en vul de gegevens van de eerstvolgende zondag in. Eén van de predikanten zit ook in de werkgroep. Hij is heel handig met computers/website’s en hij bemoeit zich vooral met de opbouw van de site en de ingewikkelde achtergronddingen.

Van het meedraaien in de werkgroep en het bijhouden van de site heb ik de laatste jaren veel geleerd. Je wordt handiger in het omgaan met je computer en het bijhouden van dit weblog heb ik aangedurfd omdat ik al zoveel ervaring had met de PKN-site. We zijn als werkgroep erg trots op ons product. Hierbij geef ik de link naar ‘onze’ site PKN Roden-Roderwolde >>>> De site is up-to-date en wordt steeds meer gebruikt door de gemeenteleden; soms voor het opzoeken van bepaalde gegevens, maar soms (en steeds vaker) voor een verslag van een activiteit en de prachtige foto’s ervan. De cantorij (die ik al vaker heb genoemd in mijn verhalen) heeft ook een eigen pagina op de site. Als werkgroep staan we open voor reacties en de mening van anderen, dus wil je iets zeggen of valt je iets op dat eigenlijk anders zou moeten: meld het ons!

Gisteren kreeg ik een mailtje van werkgroep collega Zwanny dat ze een link naar mijn weblog op de site had gezet onder de rubriek ‘Mijn hobby’. Ik voel me vereerd.