babyvestjeWeer een baby-vestje af. Voor een collega deze keer. Op 12 november >>> beschreef ik het al, daar beschrijf ik ook het patroon. Deze keer is de hoofdkleur blauw en het andere accent is oranje.

Vandaag even wat extra aandacht voor de wol waarmee ik zulke vestjes brei.
Het is Opal Pullover- und Sockenwolle.
OpalHiernaast een foto van een sok gebreid met die wol.
Het is gemeleerde wol, al breiend ontstaan er prachtige patroontjes. Het lijkt alsof je iets heel ingewikkelds hebt gebreid, maar het is gewoon tricotsteek: 1 toer recht, 1 toer averecht.
Eén zo’n vestje is gebreid van een grote bol van 150 gram op pen 4. Je hebt keus uit heel veel verschillende kleuren, vanmiddag heb ik een groene variant gekocht. Er is namelijk alweer een nichtje zwanger, (de familie Waninge is groot en kinderrijk) dus ik kan gelijk nog zo’n vestje maken. Deze wol haal ik altijd bij ‘t Spinnewiel >>> in Roden