Cro magnon

Frea introduceerde jaren geleden in ons gezin het spel ‘Cro Magnon’: een partyspel voor holbewoners. De bedoeling van het spel is dat je communiceert met de andere spelers.
Maar dat communiceren mag alleen zoals de eerste Homo Sapiëns (de zogenaamde Cro Magnon mens) dat deed zo’n 40.000 jaar geleden. Echt iets voor mij als liefhebber van geschiedenis dus. Misschien leuk om iets meer te weten over die eerste mensensoort, hierbij een link met meer informatie >>>.

Het spel bestaat uit vier fases. In het eerste gedeelte mag je alleen maar gebaren maken, in de tweede fase moet je iets boetseren uit een klomp klei, in het derde deel mag je alleen gebruik maken van een bepaald aantal vastgestelde woorden en in het laatste deel mag je tekenen met houtskool.
Het is een hilarisch spel. Er wordt tegenwoordig heel wat af-gecommuniceerd via allerlei schermen, maar met dit spel weet je even weer waar we als mens vandaan komen op het gebied van communicatie….
Afgelopen zaterdag waren twee van de drie meiden thuis en één ‘aanhanger’. Het verdrietige nieuws werd besproken, maar daarna vonden we het tijd voor een borrel en een spel. Klaverjassen was geen optie, want we waren met z’n vijven.
Cro Magnon werd het dus en dat was een goede keuze. Want even goed lachen met zo’n idioot spel is goed voor de geest. Iemand deed een kip na, maar als je er geen geluiden bij mag maken kan het ook door gaan voor heeeel veel andere dieren.
“Hoe maak je nou biceps van klei!” Het zag er uit als een slak met een huisje op z’n rug…..
We besloten onze spelavond met een paar rondes poker. Daar kan ik nou zo van genieten. Sommigen van ons denken namelijk dat ze een pokerface hebben.