Carlijn zit in het derde opleidingsjaar van de studie SPH aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. De letters SPH staan voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Vandaag werd de minor ‘Creatieve therapie’ (die ze 10 weken had gedaan) afgesloten met een tentoonstelling van het gemaakte werk tijdens die minor. Carlijn had gevraagd of ik ook kwam kijken: leuk! Dus ik toog vanmiddag naar Leeuwarden naar de ‘school’ van mijn kind. Als ouders krijg je op zich weinig mee van zo’n opleiding na de middelbare school. Je bent niet meer in beeld. Alle communicatie verloopt via het kind, dat immers volwassen is.

Carlijn had vier handen van klei gemaakt. Misschien goed om even te vertellen dat er creativiteit genoeg aanwezig is in ons gezin, maar kleien…!?! Soms wordt aan iemand die een zielig verhaal ophangt meewarig gevraagd: “Wil je er over kleien?” maar dat is altijd ironisch bedoeld. De enige klei die in ons huis aanwezig is de homp uit het spel “Cro Magnon”, waarbij je met klei iets moet uitbeelden, maar daar blinkt de familie absoluut niet in uit. (zie 17 maart >>>)

handen

Groot was dan ook de verrassing toen ik vanmiddag bij Carlijn’s tentoonstelling 4 prachtig vormgegeven handen zag staan. Wat een kunstwerken. Het zag er echt fantastisch uit.

hand

Zo had ze ook heel mooi neergezet en daarboven hing een kunstwerk van 6 afzonderlijke delen dat ze had gemaakt met een verfroller, draadjes en stempels.

 

Daar stond ik dan met allemaal creatievelingen. De leraren/begeleiders liepen daar ook rond. Carlijn vond de meesten ‘wel tof’, maar ze gaf wel aan dat ze eigenlijk wat te nuchter was voor deze minor. Vanmiddag hoorde ik iemand zeggen: “Wat voelde je dan toen iemand zei dat hij begreep wat je met dit werkstuk bedoelde?” Toen begreep ik wat Carlijn bedoelde.
Maar te nuchter of niet, ze kreeg als cijfer toch maar mooi een 10!