Op 8 november >>> schreef ik dat ik begon met een ‘luxe, geborduurd tablethoesje’. Dat is nu inmiddels 7 maanden geleden en ik heb de helft af. Het is inderdaad niet geworden zoals het in het boek stond, ik heb verschillende patronen gecombineerd. Het ziet er nu zo uit.
luxe tablet hoesje

Dit is de voorkant, de achterkant wordt iets langer, zodat er een soort flapje aan de voorkant overheen gaat vallen.
De grote, opvallende “A” is van een Margriet patronenblad van een alfabet met bloemen. De A is van Anemoon. En van Ada natuurlijk. Sommige randen heb ik uit het boek van Sterrenburg en sommige stukjes heb ik zelf bedacht.

Tot nu toe heb ik alles nog kunnen borduren met de grote berg restjes die ik in de loop van de jaren heb verzameld. Het is een heel getel en gepuzzel om alle stukjes op elkaar aan te laten sluiten, maar ik heb er veel plezier in. Bij breien en haken kan ik heel goed televisiekijken of een gesprek voren, maar borduren is mijn manier van ‘mediteren’. Meestal trek ik er ongeveer een uur voor uit en geniet van het vullen van het witte stramien met de verschillende kleuren en patronen. Het is erg rustgevend. Soms zet ik er een muziekje bij op, soms ook niet. Na een uur ben ik dan helemaal bijgekomen en uitgerust. Dan moet ik ook nodig weer bewegen, want een uur achter elkaar zitten in dezelfde houding is niet best voor je lichaam.

Het tablet hoesje heeft immers ook geen haast: ik gebruik al sinds 5 november de gehaakte versie. zie >>