Een paar weken geleden was ik op bezoek bij de schoondochter van mijn vriendin. Voor haar had ik een ‘nonchalante cape’ gebreid, zie 27 januari >>>
We spreken elkaar niet zo vaak, maar weten toch veel van elkaars achtergrond door de verhalen van de vriendin. Het was die middag dan ook vertrouwd gezellig toen we elkaar spraken bij een kop thee in haar tuin.

Zij houdt van haken. Ze was bezig met een zomersjaaltje van dunne witte katoen. “Ik heb graag iets om m’n nek, maar het moet niet te warm zijn” vertelde ze. Wat een leuk idee! Dat ging ik ook doen. Hiervoor kocht ik een bolletje witte Durable haakkatoen nr. 10 en ik haakte het op haaknaald nr. 2 en een half.

Het patroontje voor deze steek heb ik even opgezocht: je vindt het op  5 mei >>>  op het blog ‘Blij dat ik brei’ . Het is een haakpatroon voor een omslagdoek, ik heb het gebruikt voor een luchtige zomer-col. Er staat een heel duidelijke tekening van hoe je moet haken. Met het aantal steken dat je opzet bepaal je hoe breed je kol wordt. Van te voren even tellen dus.