Mooi weer gisteren. Halverwege de week vroeg Gerard: “Hebt wij al wat zaoterdagaomnd?” We hadden nog niks. We vroegen een bevriend echtpaar om te komen barbecuen, want dat was Gerards onderliggende vraag.

De omstandigheden waren ideaal. Een mooie zomeravond, aangename gesprekken met de vrienden, biertje/wijntje erbij en lekker eten. Natuurlijk eet je tijdens een bbq teveel vlees. Daar doen we anders een hele week over! En natuurlijk komt de relatie met mijn Pal (zie 22 juli >>>) op zo’n dag onder druk te staan. Maar o, wat genieten we er altijd van.

Gisteren hadden we o.a. zalm. Dat kun je grillen in zo’n roosterklem, maar ik vind zalm altijd lekker als het is gekruid en ingepakt in aluminiumfolie. De kruidenboter en de knoflooksaus had ik gisteravond zelf gemaakt. Dat is erg eenvoudig en erg lekker.

Hierbij de recepten voor de zalm, de boter en de saus:

Zalm in aluminium folie

Zalm:
– de zalm in repen van ongeveer 100 gram snijden en kruiden met viskruiden
– aluminiumfolie 25 x 25 cm afsnijden
– midden op het vierkante stuk folie een stukje invetten met olijfolie.
– op het olijfolie stukje de huid van de zalm leggen
– nu de zalm als een kadootje inpakken, 10-15 minuten op de bbq, dan het kadootje weer uitpakken.

Boter:
– 100 gram margarine of roomboter vermengen met een teentje knoflook (uit de pers) een halve theelepel zout en een theelepel bieslook.

Saus:
-2 eetlepels mayonaise vermengen met 1 eetlepel melk, 2 uitgeperste teentjes knoflook en een halve eetlepel peterselie.

Vandaag rustig aan. Groentensoep. Met stokbrood en een beetje overgebleven kruidenboter…….