In Zwolle hebben we afgelopen dinsdag niet alleen historische gebouwen gezien, maar ook winkels. Boekenwinkels bijvoorbeeld kom ik altijd moeilijk voorbij. Boeken koop ik nietQuentins zo vaak, ik ben namelijk een bibliotheek-lezer. Maar afgelopen dinsdag zag ik een boek liggen dat ik niet kon laten liggen, een boek van Meave Binchy. Dat is één van mijn favoriete schrijfsters waar ik alles van heb gelezen. Bijna alles dus, want deze kende ik nog niet.

Het zijn echte feel – good boeken (ik noem het leest-lekker-weg-lectuur). Dit vond ik over haar op internet:

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1940 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Ze heeft een heel aangename schrijfstijl. Ze neemt je mee in de levens van gewone mensen. Regelmatig heb ik een zakdoek nodig en even zo vaak schiet ik in de lach. Het leuke van haar boeken vind ik dat je soms hoofdpersonen uit een vorig boek tegen komt, zodat je dan weet hoe het hen verder is vergaan.

Gistermorgen ben ik erin begonnen. En gelijk vergat ik weer de tijd. Moest ik nog weer haasten om ergens op tijd te zijn, terwijl ik nota bene vakantie heb.
Zo’n schrijfster is het dus….”legt-lastig-weg-lectuur”!