Gisteravond keken we naar het journaal en ik luisterde met welgevallen naar het weerbericht.
Aaltje heeft geluk met haar twee weken vakantie!

Gisteren zijn we ‘ouderwets’ naar het Ronostrand geweest met een tas vol pakjes drinken & chips en een opblaasluchtbed. Het zoontje van mijn broer logeert dit weekend bij ons en we hebben genoten van het zwemmen en het zonnen. Hij ook.
Gisteravond constateerde hij dat hij ‘een beetje aangebrand’ was.

Als het zulk mooi weer is zitten we ook graag buiten.
We hebben in onze achtertuin de hele dag keus uit schaduw of zon en ‘s avonds kunnen we kiezen uit
a. achter het huis onder de overkapping of
b. achter in de tuin bij de kamperfoelie-pergola.
We doen kaarsjes en lampionnetjes aan, schenken een glaasje in, genieten van de sterrenhemel en komen niet toe aan televisiekijken.
Net als op de camping dus eigenlijk.
Tijd om te lezen en tijd om te haken. Ik heb al een halsketting-telefoonhoesje af.
Die van 9 september >>> was inmiddels te klein, want ik heb een nieuwe telefoon.
Telefoonhoesje
Deze is heel simpel om te maken: een ketting van 25 lossen opzetten met katoen en haaknaald 3 of 3,5. Dan ‘op de heenweg’ op de ene lus van de ketting 23 vasten haken en ‘op de terugweg’ op de andere lus van de ketting 23 vasten haken. Zo krijg je een rondje van 46 vasten en kun je steeds maar doorhaken met vasten tot je de gewenste lengte bereikt hebt.
Dan vanaf één zijkant een ketting van 150 lossen haken en die aan de andere zijkant vastzetten met een vaste. Draadje afhechten.
Je kunt ook kiezen voor een ‘klepje’: dan haak je aan één kant van het hoesje plus minus 3 cm door met vasten. In de laatste toer maak je dan een knoopsgat in de vastenrij door drie lossen te haken ipv vasten. Knoopje aanzetten op de plek waar het knoopsgat valt.