Op 1 januari >>>  schreef ik over de websitegroep van de kerk waar ik deel van uit maak.

Na maanden werken achter de schermen is vanmorgen de vernieuwde website van PKN Gemeente Roden Roderwolde >>> ‘on-line’ gegaan. Het was nodig om de site aan te passen, omdat steeds meer mensen naast een vaste computer gebruik maken van een tablet of smartphone. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de huisstijl regenboogornamentte wijzigen. Het regenboog kunstwerk dat in Op de Helte hangt heeft boven aan de header een ereplaats gekregen. Het is beslist de moeite waard om even te klikken op ‘uitleg regenboogornament’, daarin lees je meer over de symboliek achter dit kunstwerk.

Verder is de site wat ‘rustiger’ van opzet. Eén brede kolom met actuele items, een menubalk met een uitklapstructuur en aan de zijkant een aantal vaste rubrieken waarvan de inhoud steeds op de actualiteit wordt aangepast.
Op deze manier kunnen we heel veel informatie kwijt. Dat moet ook wel, want er gebeurt ontzettend veel in onze gemeente!

Het overgaan naar een nieuwe site kost een hoop tijd en energie en gaat ook nooit in één keer helemaal goed. Voordat alle linkjes weer goed gelegd zijn en alle informatie weer goed te vinden is zijn we nog wel even bezig. Zo probeerde ik vanmorgen de pagina van de cantorij te bezoeken, maar daar kreeg ik een Error-melding. Ook collega’s webmasters liepen tegen die problemen aan, dus er ontstond vandaag een soort ‘hot-line’ over kleine onvolkomenheden en dingen niet helemaal goed liepen.

Bezoek je onze site en ontdek je nog een onrechtmatigheid? Geef het dan even aan ons door, dat stellen we erg op prijs. Hoe meer ogen met ons meekijken, hoe eerder we de site weer helemaal goed online hebben staan.

Op de oude PKN site had mijn ‘Handwerkenmeer’-blog een vast plekje onder de rubriek ‘Mijn hobby’. Die rubriek is op de nieuwe site komen te vervallen. Er is wel een link gemaakt naar mijn nieuwe site: Klik op “Links” helemaal rechts bovenin het menu, dan kom je op de pagina Links. Klik daarna door naar pagina 2 (helemaal onder aan pagina 1), dan staat de link onder de Historische Vereniging Roden. Maar je kunt natuurlijk ook zonder de PKN-site naar mijn blog. Tik ‘Ada waarde van de dag’ in op Google en tadaaah: daar staat ‘de waarde van de dag’.