een alternatief voor 'de waan van de dag'

21 oktober: Andere blogs en het ‘dagboek van een herdershond’.

“Volg je ook blogs van anderen? Pleeg je wel eens plagiaat?”
Een gewetensvraag. Natuurlijk gebruik ik wel eens een idee van een ander. Sterker nog: handwerkdingen en recepten enzo zijn bijna altijd ‘dingen van anderen’.
Maar als ik letterlijk iets van iemand anders gebruik, teksten of zo, dan zal ik dat er altijd bij zetten of ik link naar het bewuste artikel.

Op 14 januari schreef ik over het blog “Eenvoudig leven”  van Teunie, moeder van tien kinderen. Haar volg ik nog steeds. Donderdag gaat haar dochter trouwen en ze heeft een nieuwe keuken gewonnen. Door haar leer ik mijn eigen ‘drukte’ behoorlijk te relativeren.

“een kor vol vissen’ – breipatroon van Tholen

Op 9 februari had ik het over “Blij dat ik brei”. Via dit blog heb ik inmiddels het prachtige boek van de Zeeuwse visserstruien gekocht, zodat ik nu een visserstrui voor Gerard aan het breien ben. De trui heet ‘een kor vol vissen’ en het patroon komt van Tholen. (als je op de foto klikt krijg je het breiwerk wat groter in beeld)

En dan is er nog de site ‘Handwerkles’, zie mijn blog van 2 juli. Die was een poosje uit de lucht, maar die is helemaal vernieuwd. Hou je van handwerken, neem dan vooral eens een kijkje: vandaag begint ze met een ‘Crochet along’ (Haak mee) met babyslofjes. Dan krijg je in een filmpje te zien hoe je zulke slofjes haakt in drie delen.

dagboek van een herdershondInmiddels staat er ook een nieuw blog bij mijn favorieten: “Dagboek van een herdershond”.
Bij die woorden heb ik gelijk kapelaan Odekerke uit de gelijknamige TV-serie op mijn netvlies, maar dat is niet de blogger.
Het wordt geschreven door één van onze predikanten en ik geniet ervan.
Gisteren zat ik zelfs hardop te lachen bij het verhaal dat hij plaatste met als titel: Laatste wens.

Klik hier voor de link naar het dagboek >>>

Vorige

20 oktober: Heimwee.

Volgende

22 oktober: Van Smilde naor Roden, lokt met Mensinge……

  1. Sijnie

    Wat grappig Ada, Teuni volg ik ook al heel lang, zij komt uit de buurt waar wij allebei onze jeugd doorbrachten. De Alblasserwaard ” Eenvoudig leven” Met een heel erg druk gezin! Voor mij ook wel of de tijd heeft stil gestaan!
    Het is ook elke keer weer een feestje om jou blog te lezen. Soms heb ik wat moeite met het drents! Zoals in de blog van 22 okt. Maar heerlijk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén