lavendel-1Vorig jaar schreef ik hoe ik een herfstkrans voor mezelf had gemaakt (zie 26 september >>>) 
Dit jaar wou ik eens wat anders doen: ik probeerde om een lavendel-krans te maken.
We hebben twee soorten lavendel in de tuin, daar knipte ik om te beginnen een heleboel van af.

Vervolgens kocht ik bij Action zo’n strooien krans (€ 0,85) als basis voor mijn lavendel-lavendel-2krans. Ik maakte kleine bosjes van 5-7 lavendelbloemetjes en bond die dakpansgewijs om de strooien krans. Het was een leuk idee, maar héééél arbeidsintensief. De krans was iets te fors, dus ik moest de bovenkant, de binnenkant én de zijkant bekleden. Aan de bak lavendel die op de foto staat had ik niet genoeg, ik moest nog weer de tuin in voor een tweede oogst.

lavendel-3Uiteindelijk kreeg ik hem wel klaar, maar ik ben niet helemaal tevreden met het resultaat.
Het is een vrij forse krans geworden en je ziet nog wel wat randen stro van de binnenste krans.
Maar zo is het dan.
Hij staat nu in de voorkamer in een mooi dienblad met een kaars erin.
Ons hele huis geurt nu naar lavendel!

Een volgende keer neem ik als basis een veel smallere ring, zodat ik én minder lavendel nodig heb én niet zo lang bij het aanrecht sta te binden. Weer wat geleerd!