Sinterklaas is in het land. Daar krijgen wij niet meer zoveel van mee. Vroeger hadden wij een goede relatie met de goedheiligman. Hij stuurde brieven naar onze dochters, kwam ieder weekend iets in de schoen doen, haalde verlanglijstjes op en bracht op zijn verjaardag een zak met cadeautjes.

zelfgeschreven in het mooiste handschrift

zelfgeschreven in het mooiste handschrift

Het was, naast hun eigen verjaardag, één van de hoogtepunten in de kinderlevens van onze meisjes.  Sinterklaas is natuurlijk een toneelstukje dat grote mensen opvoeren voor kinderen. Een soort geheim. Wij speelden het spel vol overgave; wij genoten net zo van het feest als de kinderen.
Wij vieren het nog ieder jaar. We spreken met Rodermarkt al een datum af en trekken lootjes via Lootjestrekken.nl.
Gerard en ik weten niet van elkaar wie we hebben. We hebben het over ‘MIJN PERSOON’. Gistermiddag liep hij al wat geheimzinnig met een tas door de keuken.

Bedankbriefje in de schoen

Bedankbriefje in de schoen

Vandaag werd er een pakje bezorgd. “Heb jij wat besteld?” Ja, voor ‘MIJN PERSOON’.
We hebben al weer voorpret met z’n tweeën. We zitten met een schrijfblok voor de neus televisie te kijken, af en toe een zin schrijvend aan een gedicht. Dit jaar introduceren wij het Sinterklaasfeest bij onze Engelse schoonzoon. Hij had gelijk nadat hij een lootje had getrokken aan Frea verteld wie hij had. O, was dat niet de bedoeling. ….?!?
Er kan eigenlijk niet zoveel verkeerd gaan. Frea zal hem wel wat helpen en het gaat bij ons niet echt om de cadeautjes, maar vooral om de gezinslol.

Vijf gedichten heb ik al klaar voor MIJN PERSOON.
Die kan zijn of haar borst nat maken…..

Voor oudere blogs over Sinterklaas uit 2014 zie Intocht Sinterklaas >>> en Sinterklaaskriebels >>>