Woensdagavond was ik alleen thuis; Gerard had koor repetitie van InBetween in Leek. Rond een uur of 8 nestelde ik me op de bank en keek wat programma’s die ik had opgenomen. Blauw Bloed, Verborgen verleden en Vroege vogels.

blauw-bloedEen paar dingen waar ik erg van genoot:
– een item over Maxima die stralend een werkbezoek >>> brengt aan de winnaar van een ‘Appeltje van Oranje’: Ontmoetingscentrum De Pracht in Waalre.
– Rick Nieman die ontdekt dat hij afstamt van Giovanni Lutra, die in 1731 is geboren in Italië en lopend naar Amsterdam vertrok, waar hij zich Johannes liet noemen.  verborgen-verleden
In een pastorie bij de kerk in het dorpje waar Giovanni is gedoopt is een kast met eeuwenoude boeken, mèt daarin de naam, de geboortedatum en doopdatum. “Mag ik dat even aanraken….” vroeg Nieman. Kippevel.
– Ruben Smit, (natuurfotograaf en filmer) liet ons in Vroege Vogels, opnames zien van lijsters, die in buurt van een kudde pony’s blijven, omdat daar voedsel voor hen is te vinden.  Ze worden vroege-vogelsbelaagd door een kiekendief. Prachtige beelden van de roofvogel in slow-motion.
– Een bevlogen paleontoloog die op z’n knieën zit in een museum vol schilderijen en kunstwerken en laaiend enthousiast vertelt over fossiele koralen, schelpen, sponzen, zee-egels en inktvissen die je kunt zien in de natuurstenen vloertegels.

Een doodgewone woensdagavond.
Genieten in mijn joggingbroek, met een kop cappuccino met suiker & kaneel en het niet te vermijden breiwerk.
mesToen Gerard thuis kwam keken we samen nog naar de allerleukste quiz die ik ken: ‘Met het mes op tafel’ die ik eerder op de avond had opgenomen.
Wij ervaren de ‘uitgestelde televisie’ als één van de zegeningen van deze tijd.
Zo kan ik zelf bepalen wanneer ik kijk naar mijn favoriete programma’s en hoef ik die niet meer te missen omdat ik nou eenmaal niet iedere avond thuis op de bank zit……