Gisteravond was ik alleen thuis. Rond 20.30 u installeerde ik mezelf op de bank en keek naar ‘the Thirteenth tale’ >>>, een spannende Engelse film die ik had opgenomen op de verkiezingsavond vorige week woensdag.

Het was een film in het genre waar ik van hou: een verhaal over familiegeheimen, oude landhuizen, spoken, een beetje griezelig en een beetje spannend.
Zo spannend (en griezelig) dat ik maar twee toeren heb gehaakt in een uur en drie kwartier.
In de film zagen we beelden van een prachtig oud huis en daar tussendoor was er gefilmd in een vervallen, leegstaand herenhuis, waar bloedstollende scènes waren opgenomen. Later zocht ik op internet op wat voor huizen dat waren; je kunt tegenwoordig werkelijk alles opzoeken.

Elvaston Castle

Tijdens de film ging er in mijn hoofd een laatje open.
Het laatje ‘vakantie Engeland 2013’.  Wij stonden op een camping in de buurt van Nottingham. Vlakbij de camping  stond een oud en vervallen kasteel, Elvaston Castle.  We stonden maar een week op die camping, maar ik ben er minstens 5x omheen gelopen in die week. Loerend door deuren en ramen naar het stoffige, verrommelde interieur. Dwalend door het  prachtige, iets verwilderde park. Griezelend  bij een gang naar een grafkelder op het kerkhofje naast de oude kapel. Er was zelfs een oud volksverhaal over een spook dat af en toe voor een raam verscheen.

Af en toe zoek ik de website van Elvaston Castle >>> nog eens op; dan kijk ik naar de foto’s en lees hoe het nu met het kasteel is. Er waren plannen om er een golfresort van te maken, maar de plaatselijke bevolking voerde actie, omdat ze dan niet meer konden genieten van het heerlijke park.
Het luxe golfpark is nog niet gerealiseerd.
Gelukkig maar.
Want als ik nog eens in de buurt van Nottingham ben….