Tijdens ons vriendenweekend (zie verslag van gisteren) doen we veel gezellige dingen. Niet persé erg gezonde dingen. We eten gezamenlijk de warme maaltijd: een keer uit eten en twee keer een barbecue vanwege het heerlijke weer.
We doen wel wat dingen apart (alleen ontbijten eigenlijk….) maar voor het overige zitten we veel bij elkaar, rijkelijk voorzien van hapjes en drankjes.

En natuurlijk zitten we niet de hele dag. We maakten een lange fietstocht, gingen zwemmen en wandelen, maar procentueel gezien is passief en actief niet in balans.
Om het actieve gedeelte wat op te krikken bood ik een yoga-pilates-clinic aan. Vrijdagmorgen kwamen  de andere dames met hun handdoekje naar onze blokhut; samen deden we de rek- en strekoefeningen die ik iedere morgen  doe.

Het viel in goede aarde. Onze verrichtingen werden gadegeslagen door mede-veldje-bewoners en zelfs op afstand meegedaan. Niet iedereen kon alle oefeningen meedoen, maar het werd ervaren als een aangenaam begin van de dag. “Morgenvroeg weer.” was de conclusie.
En toen was er koffie. Met verse boterkoek.
Balans hersteld.

“Heb je die oefeningen ook op schrift?”
Op verzoek daarom vandaag een omschrijving van mijn yoga/pilates oefeningen in de ochtend.  Klik hier ochtend-yoga oefeningen  voor een PDF.
Dit is mijn eigen beschrijving, het is bedoeld als geheugensteuntje.
Wil je écht yoga en/of pilates doen?
Kijk dan eens op internet: je kunt te kust en keur voor filmpjes met basisoefeningen etc.
Maar om te weten of het echt iets voor je is kun je het best een proefles nemen.

Andere blogs over yoga:
17 juni 2015 >>>
13 juli 2015 >>>
7 januari 2016 >>>
3 mei 2016 >>>