Mathijs zou ‘iets met de muziek doen’ op de Rodermarktwagen. ( zie het Virus 3 >>>) Maar vorige week bleek dat het niet de bedoeling was dat hij de muziek zou doen. Hij zou er voor zorgen dat de muziek goed te horen is zaterdag tijdens de optocht.
“Maar wie zorgt dan voor de muziek?” vroeg ik. Het antwoord op die vraag was in de vaagheid blijven hangen. (opmerking van mijn manager als iets kwijt is).

“Er is nog niemand hiervoor benaderd…..”
Dus.
Ik had er al wel over nagedacht dus in overleg met Gerard kwam ik met een voorstel. Klokgelui, 4 bekende orgel stukken en 4 swingende koor stukken. In totaal 25 minuten ‘entertainment’, dat herhaaldelijk afgespeeld kan worden. Twee van de koor werkjes vielen af (op verzoek van mijn mede-koorleden’) en werden vervangen door iets moderners.

“Hoe kan ik zo’n mp3-bestand dan korter maken” vroeg ik mij  vervolgens af. Want een orgelstuk van 12 minuten is natuurlijk veel te lang. Dat kunnen we onze organist niet aandoen……..
Ik vond op internet een handig online knipprogramma, waarbij je een bestand tot op de seconde precies kunt afsnijden. Weer wat geleerd! En wat leuk om te doen, net wat voor mij.

Nu moet ik nog aan het oefenen met de teksten.
Want ‘the rivers of Babylon’ van Boney M. kan ik woordelijk meezingen.
Maar Swing low van Beyoncé. ….
Morgenavond gaan we oefenen.
Kom je zaterdag ook kijken?