Luther. Met bijlagen.

Gistermiddag toen ik thuis kwam zat er een verrassing mijn brievenbus: een playmobil-poppetje. Huh? Wat moeten wij nou…… o, wacht eens even: het is mijn prijs!
Die prijs had ik gewonnen met mijn stelling. Daar heb ik op 5 november een heel blog aan gewijd (zie >>> ). In het daarin genoemde gesprek tijdens de koffie na de kerkdienst had ik tegen Wim mijn stelling al uitgesproken. “Wijsheid begint met respectvoor de Heer.”
Die tentoonstelling was die middag voor het laatst en Wim vond dat mijn stelling nog binnen de sluitingstermijn viel.

Mijn prijs is een echt collectors item.
Het is een playmobil poppetje dat Luther voorstelt.
Gisteravond zette ik hem in elkaar. Als bijlagen waren er een zwarte cape, een zwarte hoed/muts, 2 witte manchetten, ganzenveer en een bijbel.

Toen zag Luther er net zo uit als op het plaatje.
Wat een leuke prijs!
Er zijn nog negen andere mensen die deze prijs hebben gewonnen. Daarover stond afgelopen dinsdag een artikeltje in ‘De Krant’. Daarin werden alle stellingen die zijn ingeleverd genoemd én er was een foto van Wim met een aantal prijswinnaars.

Ben je benieuwd naar de andere stellingen en de foto?
Klik dan op onderstaande afbeelding, dan komt hij groter in beeld en kun je de tekst lezen.
(twee keer klikken, anders springt hij naar de andere afbeeldingen…)
Aaltje staat er niet op.
Die zat op dat moment in Apeldoorn!