een alternatief voor 'de waan van de dag'

11 augustus: Vier jaar ‘stukjes schrijven’.

Op 11 augustus 2014 schreef ik het eerste blog op deze website; vandaag vieren we dus de vierde verjaardag van ‘de Waarde van de dag.
Ieder jaar op deze dag kijk ik even terug op de afgelopen periode en welke rol het dagelijkse blog daarin speelde.
Het was een bewogen jaar. In oktober 2017 overleed mijn moeder; in de periode daarvoor en daarna blogde ik over haar steeds verslechterende situatie, over onze rol daarin, over de thuiszorg, de rompslomp , maar ook over de mooie dingen die in die tijd gebeurden en over het verdriet. In die periode kreeg ik veel reacties van mensen de herkenden wat ik schreef of die ons een hart onder de riem staken.

Op 16 maart werd ik opgenomen in het Martiniziekenhuis en moest ik een bypass-operatie ondergaan. Toen bewees het blog weer zijn waarde omdat ik op die manier het thuisfront en ons netwerk op de hoogte kon houden van de laatste stand van zaken. Heel veel lieve reacties, kaarten en medeleven kregen we. Aan de andere kant helpt het blog mij om de zaken op een rijtje te houden. Het is een soort dagboek; ik verwerk de gebeurtenissen door er over te schrijven. Als schrijver kijk je vanaf een afstandje wat er gebeurt en dan zie je soms ook al weer de humor van de situatie in.

Deze zomer gaan we ‘van het gas af’. Het is leuk om via het blog te laten weten hoe dat nou in zijn werk gaat. Ook op dit onderwerp krijgen we veel reacties uit onze omgeving.

Dagelijks bloggen is geen opgave omdat ik heel erg geniet van het schrijven en het vullen van de website met heel veel verschillende onderwerpen. Zelf zie ik het als mijn eigen tijdschrift: een veelzijdig digitaal blad waaraan niet alleen ik maar ook veel andere mensen veel plezier beleven. Dit jaar zijn er voor het eerst meerdere blogloze periode’s geweest. Dat was toen mijn moeder overleed in oktober,  in de kerstvakantie 2017/2018,  rondom de ziekenhuisopname in maart en in de hele hete week in juli. Zodra ik het gevoel heb ‘ik moet ook nog een stukje schrijven’ las ik een pauze in. De website moet niet op mijn nek zitten; een hobby is leuk, mag tijd en energie kosten, maar mag niet ‘moeten’ worden.

Soms zoek ik iets en dan kom ik mijn eigen foto’s tegen. Het allerpopulairste blog van mijn site is het gehaakte geurzakje voor lavendel van augustus 2016. Dat blog is door meerdere mensen gedeeld op Pinterest en dan gaat het hard. Het patroontje wordt honderden keren per maand gedownload. Ook het uitgeschreven patroon voor een granny square  is erg geliefd onder de handwerksters.
Als ik in een museum ben geweest en ik heb daarover geblogd, dan stuur ik vaak een link naar dat museum. Meestal hoor ik daar niets van terug, maar museum Wierdenland in Ezinge reageerde erg leuk. Naar aanleiding van mijn blog hebben ze de pagina ‘Uw opmerkingen’ aan hun website toegevoegd en daarop een link naar mijn verslag gezet.
(klik hier >>> voor een link naar die pagina).

Voor het nieuwe jaar ben ik nog aan het broeden op een nieuwe serie, ik denk aan zoiets als ‘lezer van de maand’. Dat kan ik natuurlijk mooi bedenken, maar daarvoor heb ik wel lezers nodig die een keer in de schijnwerpers willen staan. Wil je je door mij laten interviewen voor mijn blog? Heb je een leuke hobby waar je over wilt vertellen? Wat is jouw waarde van de dag? Is er iets bijzonders gebeurd in je leven dat je wilt delen op deze website? Neem dan eens contact met me op, misschien wordt je dan wel ‘lezer van de maand’.  Misschien krijg ik wel zoveel aanmeldingen dat de rubriek ‘lezer van de week’ gaat heten. Maar bij weinig animo is  ‘lezer van het jaar’ ook een mogelijkheid…..
Zelf heb ik nog geen idee hoe het zal gaan, maar ben wel benieuwd naar jullie inbreng.

Vanavond schenken Gerard en ik ons een glaasje in en proosten op mijn vierjarige website én een nieuw jaar ‘Waarde van de dag’.

Vorige

10 augustus: Aaltje-dag in Harderwijk

Volgende

12 augustus: Van gas los (4): back stage.

  1. Dick de Jong

    Spannend idee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén