Afgelopen week werd de Evergreen-Top-1000 uitgezonden op Radio 5.
Fijne muziek, veel herinneringen.
Vrijdagmorgen nam ik vrij van mijn werk, want tante Trijn kwam twee dagen logeren.
Twee dagen om van elkaars gezelschap te genieten en dat hebben we dus ook uitgebreid gedaan.
Dondermiddag zaten we samen op de bank met thee, chocoladepepernoten en een stapel foto-boeken uit de erfenis van mijn ouders. We haalden herinneringen op, zij wist namen en situaties die ik niet wist en in een paar uur kwam de geschiedenis van mijn ouders, van haar én van mij  in zwart/wit tinten voorbij. Iedere foto vertelt een verhaal; ons verhaal.

1965: Met papa en tante Trijn naar de kermis!

Ondertussen stond de radio natuurlijk gewoon aan en tijdens het foto’s kijken hoorden we Lucille Star met ‘Quand le soleil..’
“Och dit vond je oma toch altijd zo’n mooi liedje! Ze begreep helemaal niets van de woorden, maar ze vond het prachtig.”
Toen we vrijdagmorgen in de auto stapten klonk ‘Mijn gebed’  van D.C. Lewis uit het dashboard. “Dit was een lievelingsliedje van je oma!”
Even later hoorden we Leonard Cohen met ‘Take this walz’.
“Dit is dat liedje van die mooie reclame >>> van die oude mensen, wat een mooi liedje is dat toch”.

Even voor tienen stonden we op vrijdagmorgen op het kerkhof in Hoogersmilde bij het graf van mijn ouders. We hadden de foto’s van de donderdagmiddag nog op ons netvlies en constateerden dat ze het goed hadden gehad samen.
Mooie herinneringen, goede tijd.
Daarna gingen we koffiedrinken bij een vriendin van mijn ouders waar tante Trijn het ook altijd goed mee kon vinden. Bij warme appeltaart met slagroom vertelden we elkaar hoe het met ons ging en wat er het afgelopen jaar was gebeurd.

In mijn blogs uit deze periode eind vorig jaar is te lezen dat ik een jaar geleden bezig was om steeds ‘kleine stukjes ma’ af te sluiten. Inmiddels is haar overlijden meer dan een jaar geleden en de meeste stukjes heb ik nu wel gehad.  Deze twee dagen waren ook weer een klein stukje dat ik samen met tante Trijn heb gedeeld.

En om even terug te komen op de mooie en soms emotionele muziek van de Evergreen Top 1000:
Familie is voor mij als muziek.
Soms hoge noten, soms lage noten, soms een beetje vals, maar altijd een mooi lied.