Vandaag begint in de Protestantse kerk een nieuw kerkelijk jaar met de eerste zondag van Advent.
Wij waren vanmorgen niet in onze eigen gemeente, waar we wel waren vertel ik morgen.
In kerkelijke vieringen wordt de advent symbolisch zichtbaar gemaakt door een kaarsenstandaard of een adventskrans  waarop vier kaarsen staan. Elke zondag wordt een extra kaars aangestoken. Op de laatste zondag voor kerst branden dan alle kaarsen.

Ieder jaar maak ik in de laatste week van november een adventsbloemstuk voor bij ons thuis. De kaarsen daarvoor had ik al een tijdje in huis, die kreeg ik van een bevriend stel uit Haren die wisten ‘dat ik wel eens iets met kaarsen doe’.
Het cadeautje bestond uit vier kaarsen in de kleuren wit, grijs, lichtrose en oud-rose.
Toen ik ze kreeg bedacht ik al dat die kaarsen mooi zouden staan in een Adventsbloemstuk, dus ik zette ze achter in de kast.
Vrijdagmiddag haalde ik ze weer tevoorschijn en bedacht wat ik dit jaar ging maken: welke schaal? Welke bloemen? Welk groen?

Het werd een redelijk eenvoudig bloemstuk.
Ik koos voor een grote, zinken schaal. Van onze Koreaanse Zilverspar (zie >>>) knipte ik één van de onderste takken af; die hing toch al half over het voetpad in de tuin. Verder een paar stukjes conifeer, wat skimmia (waar ik de groene bladeren van af haalde) en de laatste mooie hortensia-bollen.  Uit mijn verzameling ‘kerst-stukjes-prullaria’ koos ik wat zilverkleurig, rose, lila en rood materiaal. Zo onstond  om de vier gekleurde kaarsen heen een bloemstuk in stemmige kleuren.  (klik op de foto’s voor een vergroting.)

Meer ideeën voor een Adventsbloemstuk opdoen?
Klik hier voor het blog over dit onderwerp >>> van vorig jaar, daar vind je onderaan de pagina de links naar Aventsbloemstukken van voorgaande jaren.