een alternatief voor 'de waan van de dag'

5 december: Neef Adriaan.

In Klazienaveen woont de zus van mijn vader: tante Trijn.
Ze komt regelmatig in mijn blogs voorbij, o.a. als ik schrijf over haar man (mijn ome Wim)  die al meer dan een jaar wegens Alzheimer in een beschermde woonvorm woont.
Ze hebben twee zonen, die met hun gezinnen hun vader regelmatig bezoeken; ook nemen ze hem mee naar voetbal op zondagmiddag en proberen hem op die manier een rol in hun leven te laten spelen.
Dat het niet gemakkelijk is om om te gaan met deze situatie weten we allemaal. Je maakt er wat van, maar het valt niet mee.

Mijn neven zijn stoere motormannen.
Maar op de TT-baan verkochten ze ‘vergeet-mij-niet’-speldjes van het Alzheimerfonds en brachten op die manier honderden euro’s bij elkaar voor de bewoners ‘de Weegbree’, het verzorgingshuis waar ome Wim nu woont. Ze kochten er een voliére en meubilair voor een vogel-voederplaats voor, zodat de bewoners van de vogels kunnen genieten.

Nu heeft neef Adriaan een nieuwe actie opgestart: hij gaat fietsen voor de bewoners van de Weegbree. Hij doet mee aan de Drenthe 200; een extreme marathon voor mountainbike, fatbike of cyclocrosser.
Loodzwaar.
Dit staat er over op de website: Deze marathon is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je fysiek en mentaal het uiterste van je lichaam en geest wilt vragen, is de Drenthe 200 wat voor jou. Houd er rekening mee dat je de zwaarste weertypes tegen kunt komen.
Meer lezen over Drenthe 200? Klik hier>>>

De meeste mensen met Vrieswijk-genen lezen zo’n bericht en denken: waarom zou je dat nou doen? Zo niet Adriaan: hij is zich al weken suf aan het trainen en wil zoveel mogelijk geld bij elkaar krijgen voor De Weegbree.
Op 27 december slaapt hij bij ons in huis, zodat hij op 28 december top-fit aan de start in Roden kan verschijnen.

Natuurlijk gaan wij hem die dag aanmoedigen. Maar ik heb hem ook beloofd dat ik aandacht aan zijn actie zou schenken op mijn website.
Je kunt Adriaans Drenthe 200-project volgen op Facebook, klik hier >>>> voor een link naar die pagina. Wil je zijn project sponsoren? Maak dan een bedrag over op rekeningnummer NL33RABO0121155080 ten name van A.A. Hollander.

Vorige

4 december: Een hand van Sinterklaas!

Volgende

6 december: Lastig parkeren.

  1. Harma

    Terecht dat je hier aandacht aan geeft!! Wat een actie, prachtig !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén