Op nieuwjaarsdag ontmoeten we de familie Waninge altijd in ‘de kantine’ bij de camping van zus Hennie en zwager Harrie.  Concept: neem je eigen eten en drinken mee,  eerlijk zullen we alles delen.  Eigenlijk ging ik er van uit dat er wel wat zou overblijven van de oudejaarsboodschappen die ik maandag had gedaan. Nee dus. Op.

“Weet je wat,  ik maak nog even snel een tonijnsalade, er staat altijd nog wel een blikje tonijn in de koelkast.”

Ook op. Er lag nog wel een rookworst van 225 gram. Nee..  dat is niks.  Hoewel,  mijn vader maakte vroeger huzarensalade met een blikje Smac…

Lang verhaal kort: ik maakte een tonijnsalade zonder tonijn met rookworst.  Schoonzus Ali: “App mij dat recept even!”
“Hoeft niet” riep ik.
“Staat op mijn blog onder ‘tonijnsalade. En dan rookworst ipv tonijn.”

Ook rookworstsalade maken? Klik hier >>> en dan  het blikje tonijn vervangen door rookworst.

En die salade op nieuwjaarsdag? Op.