Zondagavond zaten we om 20.30 uur klaar voor Heel Holland bakt.  Harriët en Cees komen dan altijd bij ons koffiedrinken want zij zijn ook fan van het programma. Zondagavond zaten ook Frea, Jon en Carlijn bij ons op de bank; gezellig!  Voordat we HHB gingen kijken hadden de kinderen  nog een verrassing voor ons: Heel Holland bakt aan de Boskamp. Ze hadden zondagmiddag  bij Carlijn en Wim in de keuken koekjes gebakken en Gerard en ik moesten als Janny & Robert de koekjes blind proeven en beoordelen.

Er stonden 4 bakjes met koekjes op onze bar in de woonkeuken. In drie van die bakjes zaten zelfgebakken koekjes, in het vierde zaten Oreo’s, dat kon een kind nog zien. Wij proefden de koekjes en probeerden in Janny & Robert-termen te jureren.
“We missen een knappertje in dit koekje.”
“Is het wel gaar?”
“Hmmm…niet te zoet.”
“Een krokantje zou bij dit koekje passen.”
“De chocolade smaak is wat
overheersend…. “.

Het leuke was dat de kids echt benieuwd waren naar ons oordeel. We trokken ons even terug in de gang en even later gaven we onze jurering.  Frea  had cartoons gemaakt van de bakkers, ik vond ze zeer treffend.
(onder aan dit blog vind je een uitsnede van de tekeningetjes). Carlijn werd nr. 1 met haar chocolade koekjes.

Even later zaten we met z’n zevenen te kijken naar HHB.  Wat een feest.
Brosse koekjes, smeuïge creme, gare cake,  de jurk van Janny, de stress bij de bakkers,  de mislukking van Maroeska, de stabiliteit van Nicole: alles werd luidkeels becommentarieerd en bekritiseerd.
Ondertussen zorgden wij voor een borrel en chips: een fantastische avond.

Frea  en Jon hebben sinds dit weekend een kamer in Groningen. ‘Maar ik moet in het weekend wel even naar Roden!” vond Frea zondagavond.

We hebben eerst nog twee afleveringen van HHB en daarna vieren we  het ‘Februari-is-stom-feest’. Dan zijn we al weer een maand verder.
Janny  zou zeggen “We gaan het zien”.
Voor de liefhebbers: hieronder de uitsnede’s van de cartoons die Frea maakte: dan weet je even wie wie is. Van links naar rechts: Harriët, Frea, Carlijn en Jon.