Naast het beheren van mijn eigen website ‘de Waarde van de dag’ mag ik me ook bemoeien met de website van onze PKN-gemeente. Met Zwanny, Wim, Frits en Theo vorm ik de ‘Website-groep’. De website van de kerk is in de lucht sinds 18 september 2005 en vanaf 2008 draag ik ook mijn steentje bij; ik schreef er al eens over in 2015, zie  >>>.
We zien elkaar in deze samenstelling twee keer per jaar, want als zo’n site eenmaal draait is het alleen een kwestie van up-to-date houden.

Omdat zo’n vergadering een half jaar van te voren wordt afgesproken gaat het nogal eens mis.
Woensdagmiddag kregen we een mail van Frits over de websitevergadering van vandaag.
“O? Wist ik niet?” Ik zou koffiedrinken bij een jarige vriend in Peize.
Zwanny wist het ook niet. Die was woensdag gezellig op visite bij familie en was dus niet in de gelegenheid om een agenda te maken.
Maar het maakte allemaal niet uit.
De vriend gaf te kennen dat ik gerust ’s middags mocht langskomen voor een handdruk c.q. taart en zonder agenda kunnen we ook vergaderen.

Heel goed zelfs. Kenmerk van deze groep is dat we heel gemakkelijk afdwalen van het onderwerp. Voor we het weten hebben we het over computer-crimininaliteit, de politiek, familiebezoek met computerproblemen-hulp en over de organisten en pianisten van onze gemeente. Zonder agenda gaat dat afdwalen nog gemakkelijker.
Maar al met al hadden we toch een goede vergadering van anderhalf uur.

‘Wat moeten wij aan onze website doen in het kader van de privacy-wetgeving’ was een belangrijk onderwerp op deze vergadering. Want de site draait wel, maar moet wel steeds worden aangepast aan de eisen des tijds. We plaatsen nog wel eens foto’s van vieringen op de site en als mensen daar bezwaar tegen hebben kun je daardoor in de problemen komen.
Nu is het zo dat we geen toestemming vragen voor het plaatsen van die foto’s. Als er iemand op staat die dat absoluut niet wil, dan kan die dat aangeven bij een webmaster, die dan de foto onmiddellijk zal verwijderen. Iemand merkte op dat dat de ‘katholieke weg’ is.
“Je weet toch wel wat het verschil is tussen protestanten en katholieken?”
Dat dachten wij wel te weten, maar het werd ons nog even haarfijn uit de doeken gedaan.
Als een protestant iets wil doen waarvan hij niet weet of het mag, gaat hij eerst toestemming vragen. 
Als een katholiek hetzelfde wil doen, doet hij dat eerst en daarna gaat hij te biecht.

Er is nog nooit iemand geweest die bezwaar heeft gemaakt tegen het plaatsen van een foto op onze website. Als dat wel gebeurt zullen we de site daarop aanpassen en ons beleid hierover onder de loep nemen. Tot die tijd kun je op onze PKN-site foto’s van vieringen zien. Daar wordt de site gewoon een stuk leuker van!
Na dit blog nieuwsgierig geworden naar de site?
Hierbij een link: PKN Roden-Roderwolde>>>
Als werkgroep staan we open voor reacties en de mening van anderen, dus wil je iets zeggen of valt je iets op dat eigenlijk anders zou moeten: meld het ons!
Wil je ook meewerken aan deze werkgroep? Er is ruimte voor een nieuwe webmaster: meld je aan!