Wie gisteren probeerde om mijn website te bezoeken kreeg deze melding:

Fatal error: Cannot redeclare wp_get_user_request_data() (previously declared in

Daar word ik op z’n minst erg onrustig van.
Vooral het woord ‘fatal’ roept geen geruststellende gedachten op.

Gelukkig is daar dan altijd Theo, mijn website-mentor.
Hij belde mij gisteravond al op dat hij in ieder geval alle bestanden veilig had gesteld en dat hij vandaag contact zou opnemen met Sohosted om te kijken hoe het probleem opgelost kon worden. Daarmee zadel ik hem op met een berg werk…. al verzekert hij mij steeds dat het zijn hobby is.
Er bleek iets te zijn misgegaan met een up-date van WordPress, maar gelukkig kon vandaag alles worden hersteld. Even dachten we dat er maar 3 van de minstens 20 concepten waren overgebleven en dat de rest was verdwenen, maar dat bleek gelukkig niet het geval.
Die concepten komen gedeeltelijk in het 60-boek; het is jammer als je al het werk over moet doen.

Over dat boek heb ik trouwens afgelopen zondag ook erg in de rats gezeten.
Drie weken geleden hadden we de laatste back-up gemaakt en vanaf toen had ik veel werk opgeslagen in de map ‘Boek 60’.
Toen ik zondag iets wilde opslaan kreeg ik de melding: ‘u bent niet gemachtigd voor gebruik van deze map….’. Wat ik ook probeerde: niet gemachtigd. Ik kon ook niets meer openen.

Gelukkig is daar dan altijd Henk, mijn broer.
Wij brachten hem die avond gelijk nog de gecrashte schijven. Daarmee zadelde ik hem op met een berg werk, maar gelukkig: hij belde mij maandagavond al op dat hij in ieder geval het bestand ‘Boek 60’ had gered.

Spelende vrouw, wat heb je nu geleerd?
a. Wat fijn dat Henk en Theo er zijn. Bedankt mannen!
b. Back up maken, back up maken en back up maken. En dan ook nog back up maken.

Pffff.
Ooooohntspanne……..