Gerard verbouwt ieder jaar boerenkool in onze moestuin.
Het afgelopen seizoen hebben we daar flink van gegeten, al was dat tot onze spijt niet zo vaak met de kinderen vanwege de corobeperkingen, maar we deelden ruimhartig diepvriesbakjes stamppot en verse boerenkool als ze voor een bliksembezoek even langs kwamen.

“’t Is gebeurd met de boerenkool!” riep Gerard vorige week.
Dat betekent meestal dat alles wat er nog staat wordt gerooid en weggegooid.
Dat vond ik nogal rigoureus en kort door de bocht.
“Daar kunnen we nog wel een keer van eten” zei ik “laat nog maar even staan.”
Deze week haalde ik van alle stronken die er nog stonden de goede delen af en verzamelde zo nog een emmer vol boerenkool.
Daar hadden wij nog een heerlijke maaltijd aan.
Op de afbeelding links zie je emmer, met bovenop twee preien.
De rest van de prei zie je op de foto rechts tussen de kale boerenkoolstronken staan; binnenkort maar eens prei-ovenschotel eten, voordat de mededeling komt dat ‘het met de prei gebeurd is’.
Op de foto zie je dat het voorste gedeelte al is omgespit, daar staat inmiddels al een mini-kasje van plastic.
Daar zit nieuwe sla, spinazie en andijvie onder. En ook al weer prei.

Als je een moestuin aanlegt en onderhoudt, geloof je in morgen.
Maar eerst de prei van vorig jaar nog……