Mijn waarde van de dag is dat ik van plan was om te gaan fietsen met wat schoonzussen, maar die helaas niet konden.
Dan heb je zeg maar “een vrije dag” en dan kun je alleen gaan fietsen of wandelen, maar uiteindelijk ging ik nog wat spullen opruimen, er ligt nog genoeg, dan kom je weer leuke dingen tegen.
Allereerst wil ik graag vertellen dat we (lees Harrie en ik en de kinderen) begin dit jaar hebben besloten om de camping weer te openen.
Nou dat heeft toch heel wat voeten in de aarde. Je moet allerlei aanvragen doen en op goedkeuringen wachten en naar de KvK samen.
De kinderen helpen waar ze kunnen. Zo doet dochter Anita de website en dochter Harma facebook etc.
Dochter Marja en Jolanda helpen met meedenken en reserveringen en de mannen helpen buitenom en binnen opknappen; met binnen bedoel ik dan de kantine en accommodatie.
Al met al een hele onderneming. Inmiddels hebben we al gasten mogen ontvangen en beseffen we weer hoe leuk het is om mensen te laten genieten van hun vrije dagen/vakantie in ons mooie Drenthe.  Wil je meer weten?  Kijk op onze website ‘Minicamping ‘het Hijkerveld’.

trouwbijbel

Om weer terug te komen op het opruimen: het begon er eigenlijk mee dat m’n schoondochter in de app met de vraag kwam: “Hebben jullie nog oude bijbels die jullie niet gebruiken? Die worden dan gebruikt bij de ontwikkeling van de Geo Tour als (mogelijke) cache. Mocht je iets hebben liggen, wat anders de prullenbak in gaat, ik houd me aanbevolen.☺ (ontwikkeling/geocoachen/kopvandrenthe/ontstaan van Assen – klooster).”  Tja, ze heeft jaren  bij VVV in Assen gewerkt en nog wel, maar nu grotendeels voor de kop van Drenthe.

Ik wist dat ik wel meerdere bijbels had liggen, maar moest nog verder dus met opruimen; bij elke bijbel zit wel een verhaal, die ga ik niet allemaal noemen, maar de bijbels die van mijn ouders waren zijn wel heel bijzonder. In elke bijbel zit wel een spreuk of tekst of krantenknipsel en bladwijzers wat ik graag wil delen.
In de kinderbijbel van Anne de Vries bijvoorbeeld lagen 4 bladwijzers tussen bepaalde verhalen in het boek, wat aangeeft waar ze mee bezig waren met voorlezen.
Ook lag er nog een liturgie in van zondag 15 september 1996 van de doop van één van de kinderen van mijn jongste broer Roelof. Toch erg leuk om dat terug te vinden in de kinderbijbel.

Dan een bijbel die ik opende waar een stempel in stond van de Gereformeerde kerk Amersfoort: geen idee hoe, wat en waarom, maar het wekt wel verbazing op! Daarin vond ik een krantenknipsel van ‘de sportman en sportvrouw’ van het jaar 1976; heel bijzonder.

Maar wat me toch het meest doet is de gouden bijbel en de trouwbijbel; zo noem ik het omdat de bladzijden  aan de buitenkant goudgekleurd zijn.
Met het openslaan ontdek ik gelijk al een apart briefje met een tekst en gevolgd door meerdere kleine zeer sprekende teksten. Erg bijzonder om dat te lezen;  een aantal van die tekstjes gaan als afbeelding bij dit blog.

Verder heb ik nog veel boeken etc. gevonden; ik realiseer me dat ik toch wel actief ben geweest in en voor de kerk: zondagsschooljuf, diaken, jeugdouderling, TVG-cursus*, ouderling en nog een aantal jaren leidster van Rock Solid, een jeugdclub en nu nog alleen de zondagsbrief.
Al die boeken die ik nu in de kast zie staan en denk: “Wat doe ik er nog mee?”
Maar goed: de waarde van de dag was groot vandaag. Hennie☺

*Theologische Vorming Gemeenteleden

Benieuwd naar de andere gastblogs die Hennie schreef?
Hierbij een overzicht:

september 2020: Een nieuwe gast! Hennie introduceert zichzelf en vertelt over haar peren en haar perenschilmachine.
november 2020:  Belevingsconcert. Een blog over de jaarlijkse familiedag en een belevingsconcert in de tijd dat moeder Waninge in het Beurtschip zat.