een alternatief voor 'de waan van de dag'

27 okober: Stom! 3

In dit digitale tijdschrift ligt de nadruk op het positieve in mijn leven: ik bekijk de dingen graag van de zonnige kant, zodat het lijkt alsof mijn leven een aaneenschakeling is van leuke dingen.
Het zal je niet verbazen dat dat niet zo is: ook ik moet door vervelende periode’s, heb vaak genoeg klussen die ik uitstel omdat ik er geen zin in heb en ook ik wordt ’s morgens wel eens wakker met het idee: was deze dag maar voorbij. Heel af en toe sta ik mijzelf toe om een blog te schrijven over dingen waar ik me aan stoor en wat mijn ergernis opwekt. In de geschiedenis van deze website heb ik dat twee keer gedaan: in december 2015 en in februari 2018.

Ann0 2021 vind ik dit STOM:

 •  dat er te veel leuke handwerkdingen zijn op het gebied van breien, haken en borduren en dat ik daar niet genoeg tijd voor heb.
 • dat de Catharinakerk op de Brink in Roden al twee zomers niet open is geweest voor bezichtiging in verband met COVID 19, terwijl we in andere plaatsen overal in de kerk naar binnen konden, zelfs voor een rondleiding.
 • dat er ’s morgens om 07.40 uur, het drukste moment in de spits, een enorme trekker met een grote vracht zand van Roden naar Groningen rijdt. 40 kilometer per uur en bijna geen gelegenheid om in te halen, want er is onophoudelijk verkeer vanuit de tegenovergestelde richting én er zijn grote stukken wegdek voorzien van een dubbele, doorgetrokken witte streep.
 • dat de snoertjes van mijn oortjes altijd in de war zitten als ik ze wil gebruiken, terwijl ik zeker weet dat ik ze keurig heb opgerold toen ik ze opborg.
 • het liedje ‘Visite’ van Lenny Kuhr; ik kan er gewoon niet naar luisteren.
 • dat je een net mandarijnen hebt gekocht en dat de eerste die je afpelt  droog is met harde velletjes én pitten. En dan heb je er nóg 15……
 • slakken. En dan vooral slakken die op je versgewassen ramen kruipen en een slijmerig spoor achterlaten.
 • dat de voedingsadviezen steeds veranderen. Heb ik na jaren eindelijk de gewoonte ontwikkeld om twee stuks fruit te eten bij het ontbijt, blijkt dat de norm voor mensen met een hoog suikergehalte in hun bloed één stuk fruit per dag is. Er zitten teveel natuurlijke suikers in.
 • dat Jan Rietman de vaste vervanger is voor alle presentatoren van alle Radio 5 programma’s.
  Je dag is goed met Jan Rietman..!
  Nee.

Benieuwd naar wat ik in de voorgaande blogs met deze titel stom vond?
Hierbij twee links:

december 2015 – Stom! 1

februari 2018 – Stom! 2

Vorige

26 oktober: Hoe kan dat?

Volgende

28 oktober: Gotland 13 – De eerste dag na de laatste dag.

 1. Sinet

  Adem in, adem uit!!!!
  Geniet van het zonnetje en de herfstkleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén