een alternatief voor 'de waan van de dag'

10 augustus: De 8e verjaardag.

Morgen viert ‘de Waarde van de dag’ haar 8e verjaardag.
Op 11 augustus 2014 schreef ik het eerste blog voor deze website; ieder jaar in augustus besteed ik even aandacht aan de verjaardag: een korte evaluatie van wat ik schreef in het jaar dat wordt afgesloten.

Het was wederom een jaar waarin we ons moesten aanpassen aan corona.
Gezinsfeestjes mochten gelukkig wel doorgaan, zodat we het Sinterklaasfeest en Kerst weer mochten vieren.
Maar de Rodermarkt en het PKN-Christmascarol koor zagen we weer aan onze neus voorbijgaan.
Casa Grada in Westerbork is nu een jaar in ons bezit en op deze website kwam je het afgelopen jaar regelmatig verhalen tegen die zich afspeelden in dat deel van Drenthe, waar we ons inmiddels ook al aardig thuis voelen.
In het najaar begonnen we opnieuw met de dagelijkse ommetjes, die ook weer heel wat onderwerpen voor een blog opleverden en je las dat in 2022 de dingen geleidelijk aan weer opgepakt konden worden: Holy Stitch kwam eindelijk op gang, we mochten weer zingen, met elkaar naar de kerk en er konden weer verjaardagen gevierd worden!

In de rubriek streektaal kwam er een nieuw activiteit bij: men vroeg of ik het onderdeel ‘Proza’ wilde verzorgen op een ‘Taal an taovel’-bijeenkomst in Dwingeloo; ik mocht voorlezen uit eigen werk. Een bijzondere ervaring!
Ook nieuw was de Nedersaksische variant van het ‘Af&Toe-koor’ dat meewerkte aan een vesper die helemaal gewijd was aan de streektaal.

Op handwerkgebied waren de sokken die ik breide van de door Jon gesponnen Alpacawol het enige nieuwe waar ik me aan waagde.
Experiment geslaagd, sokken mislukt.
Een weekend met de vriendengroep, een weekend met de kinderen, een paar dagen naar Haarlem: als je alles  zo achter elkaar zet hebben we weer veel om dankbaar op terug te kijken.

Vorig jaar bij de 7e verjaardag schreef ik ‘Sinds twee weken heb ik een beugelbekkie; bij de achtste verjaardag van deze website hoef ik nog maar 6 weken….’
Wishfull thinking.
Eén van de hoektanden kwam niet mee in het ‘rechtzetproces’.
Op 24 juni is het kreeg ik mijn laatste bitje en toen moest ik wachten tot 9 augustus tot de nieuwe bitjes er waren.
De nieuwe afspraken staan nu al tot januari in mijn agenda gepland….

Vanaf vandaag publiceer ik weer elke dag een nieuw blog: op naar de 9e verjaardag!
In de afgelopen weken tijdens het zomerreces heb ik een aantal blogs geschreven,  een paar in de grondverf gezet en wat aantekeningen weggezet.
Nu heb ik weer een voorraadje concepten voor als er eens een dag geen tijd overblijft om te schrijven.

Wil je de blogs/evaluaties van de vorige verjaardagen lezen?
Klik dan hier op het allereerste blog uit 2014, daar onder vind je een overzicht.

Vorige

30 juli: Erg vervelend allemaal.

Volgende

11 augustus: Stadswandeling met een ervaringsdeskundige.

 1. Wimmy

  “ holy stitch” ???? In het Drentse Roden ?
  je bent toch zo van het Drents en Nederlands ?

  Hartelijke groet , Wimmy

  • Ada

   Je hebt gelijk. Maar dit clubje is niet alleen van mij en bij het brainstormen/samen nadenken over de naam van het stekenclubje kwam dit als leukste naar voren. Kom je ook? Dinsdag 6 september beginnen we weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén