een alternatief voor 'de waan van de dag'

8 februari: De eerste dinsdag van de maand.

de kletspot

De eerste dinsdag van de maand staat al in heel wat agenda’s genoteerd als ‘Holy Stitch‘, het handwerkclubje van onze PKN-gemeente.
Gistermiddag had ik een ‘kletspot’ meegenomen: een glazen stolpfles met chocoladelekkertjes erin.
De kletspot ging de kring helemaal rond; degene die die pot had nam een chocolaatje en vertelde wat ze aan het doen was op handwerkgebied.
Moesten we bij de start van ‘Holy Stitch’ ons bij dat rondje nog allemaal voorstellen, tegenwoordig hoeft dat niet meer en moeten we goed ons best doen om onze mond te houden als iemand anders aan het woord is…..
Met dat rondje zijn we trouwens al bijna een uur bezig; er komt echt van alles voorbij: een piepklein truitje voor een aanstaand kleinkind, een gehaakte kruikenzakhoes, een geborduurd familieportret, haakwerkjes, en breiprojecten, er stonden maar liefst 3 sokken op de pennen.
Eén deelneemster had niets op de pennen, die had een knipwerkje meegenomen en één had een tekening van een vogel meegenomen, die ze met een techniek met een wattenstaafje en een beetje olie een diepere glans gaf. Tenslotte was er nog één steekster, die even niet kon steken; ze was geopereerd aan haar pols en kwam puur voor de gezelligheid.
Dat is natuurlijk ook helemaal prima, graag zelfs.

Er waren plannen om een bezoek te brengen aan de handwerkbeurs in Zwolle (a.s. weekend, 9 tm 12 februari); sommigen van ons waren daar al eens geweest.
Een opmerking daarover vertolkte ons aller gevoelens: “Daar word ik altijd zo hebberig van”.

Eén van ons breide een vierkant lapje  in ribbelsteek. “Daar maak ik slofjes van. Dat vierkante lapje vouw je dan dubbel en dan komt er een teen aan.”
Ja hoor.
Die teen komt er toch niet vanzelf aan?
Hoe dan?
Net als bij een sok: van ribbelsteek overgaan op tricotsteek en dan minderen naar een punt.
Toch minder eenvoudig dan het leek…..de techniek van het sokken breien heeft niet iedereen meer onder de knie.

Ik ploos met iemand nog een haakpatroon uit, bekeek een prachtig fotoalbum van een Skandinavië-reis en toen was de middag maar zo om.
2 uren ondergedompeld in ribbelsteken, hakken en hielen breien, stokjes, lossen en vasten haken, borduurwerkjes en granny-squares en dat allemaal  op een doordeweekse dinsdag.

Vorige

7 februari: Eten & zingen.

Volgende

9 februari: Spreuken; verrassend actueel….

  1. Corrie Poot

    Het was weer heerlijk ontspannen, gezellig bij elkaar zijn. Graag tot in maart!. Groet Corrie Poot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén