Gisteren begon ik weer met dit blog na een dikke week vakantie; als ons gezin er is heb ik zomaar weer inspiratie genoeg.
Tijdens die blogloze dagen publiceer dan wel niet iedere dag, maar mijn dagelijkse schrijfsels zijn altijd wel  in mijn achterhoofd aanwezig.
In de kerkdienst op 1e kerstdag bedacht ik dat ik vast iets had geschreven over het ontroerende kinderkerstliedje “Als ik een herder was geweest” van Rikkert Zuiderveld dat we die avond daarvoor ook al op het kinderkerstfeest hadden gehoord.
Ook zou ik anders geschreven hebben over hoe leuk het is om te beginnen met een splinternieuwe Disneypuzzel met prinsessen die met kerst op tafel lag.
“Nee,  dat stukje paars hoort bij mijn jurk!” zei een schoonzoon die nooit had gedacht dat hij dat ooit zou zeggen.

Misschien had ik het dan ook wel had gehad over onze koffiemachine, die het niet goed meer deed.  Die kreeg van Gerard dezelfde behandeling als mijn telefoon (zie ‘Gaar‘) dus we hebben nu een nieuw apparaat. Dat ik vervolgens weer helemaal moet leren kennen en dat is niet mijn sterkste punt.

Dan had ik misschien ook wel een blog geschreven over de les ‘irisvouwen met theezakjes’ die ik kreeg van Ilse op mijn vrije vrijdagmorgen.
Zij vond een prullenbakje op tafel wel handig voor alle losse papiertjes en introduceerde daarmee een voor mij nieuw Frans klinkend woord dat zij van haar vader had geleerd: ‘une mande de prules’. Dat woord houden we er in en ik ga mij toeleggen op het vouwen van bomen, ballen en sterren. Wordt te zijner tijd vervolgd.

Gerard en ik bakten zoals alle jaren knieperties en oliebollen die gretig aftrek vonden; wel heerlijk om ieder jaar te eten, maar om daar nou jaarlijks een blog over te schrijven lijkt me niet wenselijk.
Benieuwd naar de recepten van die oudejaarsheerlijkheden?
Hierbij een link naar de knieperties en de oliebollen.

Dit jaar was er geen oudejaarsavonddienst in onze kerk; op 31 december zaten we ’s morgens in de Catharinakerk.
“Daar staan we dan” zei dominee Sybrand van Dijk “wiebelend op de drempel van 2023 naar 2024. Terugkijkend op het jaar dat we afsluiten en vooruitkijkend naar het nieuwe jaar met het licht van de geboorte van Christus in onze rug.”
Ook over deze waardevolle viering, waarin we antwoord kregen op de vraag: ‘Waar is God in een oorlog?’ schreef ik nog geen blog. Wel benieuwd? Je kunt terugkijken/luisteren via Kerkomroep. 

De dingen waar ik wel een blog over heb geschreven hou je van me te goed: vanaf gisteren weer iedere dag een stukje ‘Waarde van de dag’.