20 november: Ballie ballie

Zo af en toe krijg ik een recept door van iemand dat we zo lekker vinden, dat het bij onze standaard maaltijden gaat horen. Eén van die heerlijkheden is Ballie-ballie. Zodra er weer spruiten in de winkel zijn eten we dat weer eens. Vandaag dus.
Het recept (voor 2 personen) kreeg ik van vriendin Taaytje en het is kinderlijk eenvoudig:

Benodigdheden:
500 gram spruiten
450 gram krieltjes
200 gram ongekruid rundergehakt.
½ zakje Mexicaanse gehaktkruiden van Silvo.
(Eventueel kun je nog een half uitje door het gehakt snipperen)

Spruiten schoonmaken en koken (± 15 minuten)
Krieltjes bakkeBallie-ballien
Gehakt mengen met de kruiden en kleine balletjes van draaien (±3cm doorsnee). De balletjes mooi bruin braden.  Als het klaar is heb je een bord vol gele, groene en bruine ballen!
De Mexicaanse kruiden in combinatie met de sterke smaak van spruiten maakt dit recept beslist de moeite waard. Eet smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.