26 februari: Vegan.

“Zal ik anders koken donderdag?” vroeg Harriët in de voorjaarsvakantie.
Wat een goed idee.
En achteraf heel goed uitgekozen, want donderdag was ik niet helemaal lekker.
Helemaal niet lekker eigenlijk.
Griepverschijnselen maar niet echt ziek, maar wel moe en bluuuh.
Wat heerlijk dat er dan iemand langs komt voor een kopje thee die ook nog kookt!

Als één van de dochters kookt weten we zeker dat we vegetarisch eten.
Ze had thuis al boerenkoolsoep gemaakt.
Het recept daarvoor had ze van internet gehaald: boerenkoolsoep >>>  van het foodblog Foodsels.
Zij had er als finishing touch een handje kokos aan toegevoegd.
Wij hadden nog nooit boerenkoolsoep gehad maar het was verrassend lekker.
Op het bijbehorende blog las ik ook nog dat boerenkool ook een ‘superfood’ is. ‘Dat komt omdat het tjokvol vitamine B12 en vitamine C zit  en daarnaast ook nog een belangrijke bron van Kalium en Calcium is‘ aldus de hippe kok van Foodsels.
Wij eten nog regelmatig boerenkoolstamppot (uit eigen tuin) dus we zijn over de hele linie goed bezig.

Als hoofdgerecht kregen we pasta met spinazie-pesto.
Hadden we ook nog nooit gehad, maar ook dat was erg lekker.
Volgens Harriët was het helemaal niet moeilijk om te maken; ook dit recept had ze van een website gehaald. Die heet “Yup…. it’s vegan!” en wordt bijgehouden door Shannon.
Deze website is in het Engels, hierbij een link naar die pagina: Spinazie-pesto-pasta >>>
Schreef ik van de week al over hè?
Ons Nederlands ver-Engelst.
Onze dochters lezen Engels alsof het Nederlands is.
Wat ik dan wel een giller vind is dat wij een Engelse schoonzoon hebben die Nederlands spreekt met een Drents accent!
De omgekeerde wereld…….

Dit bericht is geplaatst in Koken met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.