27 maart: Een (voor mij) nieuw koor.

Van de kerk en via de Cantorij Roden en het ‘Af&Toe-koor’ ken ik Tom en Willemien al sinds wij Roden wonen. Het zijn goede en fervente zangers, die bij meerdere koren zingen. Al een paar keer eerder hadden ze gevraagd of Gerard en ik mee konden zingen met het Vocaal Ensemble Roden, maar onze redelijk drukke agenda liet dat steeds niet toe.

Dit jaar had ik ook eigenlijk al weer ‘Nee” gezegd, maar toen ik alle oefen-data op een rijtje zette vond ik dat het eigenlijk moest kunnen.
Maandagavond was ik om 20.00 uur in het Akkoord aan de Klimop in Roden.
Het is een klein koor en eigenlijk waren het allemaal mensen die ik al kende van mijn omzwervingen langs verschillende koren en koor-projecten.
Het is de bedoeling dat we gaan zingen bij een herdenking bij ‘Appelbergen’ in Haren.
Meer hierover in een volgend blog.

Het Vocaal Ensemble Roden staat onder leiding van Viola Land, een dame met roots in Rusland. In vergelijking met de goedlachse en immer enthousiaste Thysia van de Cantorij Roden komt ze haast wat gereserveerd over, maar daar wen je snel aan. Bij het inzingen testte Viola de hoogte en laagte van onze stemmen. In de hoogte haak ik vaak al snel af: de ‘d’ komt er nog mooi uit, daarna moet er geld bij.  In de laagte kon ik helemaal mee tot het laatste oefenriedeltje; de dirigente keek me veelbetekenend aan: “Dit is toon van bassen!”
Daarom zing ik ook altijd bij de lage alten.

Tot mijn grote genoegen schoof ook collega-alt Ilse aan als gastzangeres; maar veel tijd voor onze gebruikelijke ‘opmerkingen en lol’ tussen de noten kregen we niet. Er werd namelijk hard gewerkt; je moet gewoon je best doen en goed opletten! Dat kunnen we natuurlijk ook wel, dus wij deden goed mee. “Is bekend?” vroeg de dirigente bij het zingen van een lastig lied? Nee, eigenlijk niet bekend, maar wel geoefend.

Om kwart voor negen was het al tijd voor koffie; toen mochten de gastzangers naar huis en praatten Ilse en ik bij de fiets nog even na. “Zo zingen we wel veel samen, hè”?
Naast de cantorij Roden en het Af&Toe-koor zien we elkaar dus nu ook bij het VER.
Eigenlijk zouden we ook nog mee kunnen zingen met een gezamelijk koor van verschillende kerken op Kerkendag op 5 mei, maar dat wordt net iets te veel van het goede. Je kunt ook overdrijven.

Dit bericht is geplaatst in Alledag. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 27 maart: Een (voor mij) nieuw koor.

  1. Sinet schreef:

    Je hebt het Grootkoor Drenthe of Groningen nog niet gehad volgens mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.