Vorige week kwamen de achterbuurtjes eens even kijken hoe met Gerard was.
We gingen genoeglijk op Waninge Plaza zitten theedrinken en daar lieten ze zien wat ze hadden meegebracht. “Om aan te sterken!” zei buurman.

Uit een wit papieren puutje kwam een stukje grillworst met kaas én een onbereid stuk vlees. ‘Beenham’ stond op het zakje. Het leek wel wat op een varkenshaasje.
Hadden wij nog nooit gehad.
De grillworst was na het weekend op. Lekker.
“Wat zullen we met die beenham doen?” vroegen we ons af.
Gerard had in het ziekenhuis een keer pasta gehad met stukjes vlees. Of ik iets kon met dat idee?

Het stukje beenham was bijna 400 gram, dus het eerste was ik deed was het doormidden snijden en de helft in de diepvries doen.
We aten die zondag Tagliatelle a la Ada.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
– bakje champignons van 250 gram
– 2 uien
– 100 gram tagliatelle
– Voor de kaassaus: 50 gram boter, 50 gram bloem, 250 cc melk, 75 gram geraspte kaas
(boter smelten, bloem erbij roeren, melk er bij doen, kaas er doorroeren).
– een stukje vlees.
Dit moet je doen:
– vlees kruiden met zout, vleeskruiden en Italiaanse kruiden. Vlees lekker gaar braden in een beetje boter of braadvet.
– tagliatelle koken zoals op het pak staat
– champignons en uien bakken.
– tagliatelle afgieten en vermengen met de champignons/uien en kaassaus.
– Stukje vlees in mooie dunne plakjes snijden en over de pasta heen op de borden serveren.

Bij ons zag het er zo uit.

Voor herhaling vatbaar.
We hebben nog een helft in de diepvries!