….. staart met koffie-cupjes….

De zaterdag vóór de Rodermarkt is er de Rodermarktparade! Een jaarlijks terugkerende feestdag waar ik erg naar uitkijk.
Dit jaar met een extra dimensie: alle drie dochters staan met ons in het publiek. De Rodermarktfeestweek meebeleven na zeven jaar Engeland ervaart Frea als heel bijzonder.

Vandaag een foto-blog, want ik ben de hele dag druk met de optocht bekijken, muntjes schuiven op de kermis, patat eten en weer de optocht bekijken.
Vanmorgen na de koffie liep ik met Gerard naar de Ceintuurbaan (waar de wagens dan al staan opgesteld) met een paraplu in de ene hand en de binnenste pagina van ‘De Krant’ (met informatie over de praalwagens) in de andere hand.

Er waren weer mooie exemplaren bij en er viel weer van alles te beleven. Een

Gehaakte kleden op olifanten.

drakenstaart met punten van koffie-cupjes. Twee prachtige gehaakte kleden op de ruggen van Indische olifanten. Verder ontwaarde ik op een wagen met de kerstman in zijn slee een grote, rode zak met cadeautjes die gemaakt was van heel veel rode, gehaakte rondjes. Wat een wereldidee, wie bedenkt zoiets! (zie 30 januari van rondjes naar vierkantjes. )

Het thema van de Rodermarktparade was dit jaar: “Events around  the world”. Beetje vreemd dat bij

Gehaakte rondjes: goed idee!

zo’n oer-Drents gebeuren als de Rodermarktparade een Engelse naam wordt bedacht. .. voor die ene Engelsman die bij ons in huis woont hadden ze dat echt niet hoeven doen,  die spreekt gewoon Nederlands en die had ook het Nederlandse woord voor World Animal  Day  wel begrepen.

De optocht was heel divers;  gladiatoren gevechten,  gadegeslagen door een Romeins keizer,  Halloween,  Werelddierendag, Oud &Nieuw,  Kerst, het was weer erg onderhoudend allemaal.
16 praalwagens met prachtig uitgedoste figuranten vormden een kleurig spektakel dat door de straten van Roden trok.  Toen de optocht was afgelopen had ik hem vier keer gezien, twee keer ’s middags  en twee keer ’s avonds.

Naast de praalwagens kan ik ook altijd erg genieten van de showbands met de daarvoor dansende color guards. Ook nu was het weer genieten met Concordia uit Zevenhuizen ,  KTK  uit Kampen en natuurlijk onze eigen Roder Muziekvereniging Noordenveld.
Ook daar mag tijdens de parade best voor geapplaudiseerd worden!

Eerdere blogs over dit onderwerp
2014: Rodermarktparade

2015: Rodermarktwagen-koorts

2016: Een besmettelijk virus

2017: Te lange benen en een spiekbriefje