een alternatief voor 'de waan van de dag'

2 april: Bewegen op muziek.

Gistermiddag om 14.00 uur begon de activiteit die ik had aangeboden op de activiteitenmarkt: Bewegen Op Muziek.
Dit stond in de aanbieding:

Bewegen op muziek.
Vergeet de hippe sportpakjes, vergeet de pokkenherrie in de sportschool:
lekker bewegen op muziek uit de jaren ’70 en ’80 met eenvoudige oefeningen in je oude joggingbroek en een fijnzittend shirt.
Als ik het kan…….kun jij het ook.
Een bijeenkomst van twee uur met twee keer een half uur bewegen op muziek met tussendoor uitleg en tips
.

We waren met z’n zevenen.
Voorafgaand probeerde ik uit te leggen waarom ik deze activiteit had aangeboden.
Al jaren doe ik iedere zaterdagmorgen een Zumba-sessie in mijn eentje op muziek die ik zelf erg leuk vind.
Van dat dansen op muziek word ik altijd erg blij en dat wil ik graag aan anderen laten zien: kijk, zo leuk is het om lekker te bewegen!
Eén van de vrouwen die zich had opgegeven vertrouwde mij op voorhand toe: “Ik heb me opgegeven omdat ik me vaak zo ongemakkelijk voel tijdens het dansen. Ik beweeg niet zo gemakkelijk en het ziet er vergeleken met anderen vaak zo houterig uit…..”.
Precies.

“We mochten vroeger niet eens dansen!” vertelde één van de deelneemsters “Als je naar de kerk ging hoorde dansen daar niet bij.”
Dat had ik ook wel meer gehoord. In mijn jeugd was dat al niet meer aan de orde, maar mijn ouders heb ik dat ook nog horen vertellen.
Het zit er dus niet zo in bij ons, maar daar trokken we ons gistermiddag niks van aan.
Iedereen deed tijdens de eerste sessie van 7 liedjes (waarbij ik bij ieder nummer uitlegde welke bewegingen er gemaakt moesten worden) enthousiast mee; niet iedereen was er even goed in, maar dat maakte helemaal niets uit.
We zwaaiden met onze heupen, maakten danspasjes links en rechts, strekten armen en benen uit op de maat van mijn favoriete muziek en warmden lekker op!
Tijdens de pauze was er thee en liet ik zien welke yoga-pilatesoefeningen ik iedere morgen doe, dit vooral om te laten zien dat het allemaal niet moeilijk is, maar wel heel goed voor lijf en leden.
Bij de tweede sessie van weer 7 liedjes legde ik het niet allemaal meer uit: doe maar na wat ik doe, het wijst zich vanzelf.

Na twee uur was het wel klaar.
Normaal doe ik altijd maar één Zumba-sessie op één dag, nu waren het er twee, waarbij ik in het begin ook nog veel moest zeggen.
Af en toe was ik ‘mal achter de poeste!’

Nu hoop ik dat ik mijn enthousiasme heb kunnen overbrengen en dat de deelnemers dit blijven doen.
Als steuntje in de rug hierbij link naar blog Zumba 50+ dat ik schreef ik 2020; daarop staan de liedjes van de eerste sessie van gistermiddag, met de bijbehorende oefeningen beschreven.
Benieuwd naar de pilates/yogaoefeningen die ik iedere morgen doe? Hierbij een link naar het blog ‘Een yoga-pilates-clinic in Bakkeveen’, daarop vind je een PDF met een beschrijving van de oefeningen.

Vorige

1 april: Vijftien jaar geleden.

Volgende

3 april: Hosanna!

  1. Ada

    Via de mail kreeg ik een reactie van Alie Drent:
    Hallo Ada, het was een bijzondere belevenis, die ‘Bewegen op Muziek-middag’.
    Wat ben je toch een power-vrouw. Zo snel na je hartoperatie weer aan het werk en zelfs aan je mede-revalidatie-clubje je oefeningen voordoen: klasse.
    En die oefeningen zijn pittig: 6 dames kunnen erover meepraten. Geen wonder dat jij ‘achter de poeste’ was, het ging maar door. De spierpijn is nu weer over hoor.
    De zang en muziek van Queen en Daniël Lohues bleven mij bij de rest van de dag, Als uitsmijter de ‘Mars van de Gladiatoren’ was een goede keus. Vol energie gingen we de zaal uit. Nu thuis al twee keer geoefend: fijn met je papier erbij. Maar met een groepje is leuker. Voor herhaling vatbaar? Ja, graag! Wie weet…. groeten Alie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén