Toen ik een paar dagen thuis was uit het ziekenhuis kwam een collega van Gerard met een enorme, ouderwetse fruitmand aanzetten. Zo’n grote, goudkleurige schaal tjokvol heel veel soorten fruit, een reep Toblerone en musli/noten-bars. YUM!

Mango 1: prutje.

Mango 2: + yoghurt & honing

We hadden er een week heerlijk van gegeten toen er nog twee dingen op de schaal lagen: een grote ananas en een mango.
Dat eten wij niet dagelijks; nooit eigenlijk.
We besloten om de exotische vruchten te eten als dessert na de warme maaltijd.
Voor op de ananas kocht ik een klein bekertje slagroom: twee keer ananas met slagroom als toetje.
Verse ananas is veel minder zoet dan ananas uit een blikje, frisser.

Mango 3: OP!

Voor een dessert met mango speurde ik even op internet. Een halve mango gebruikten we voor een toetje met kleine stukjes mango, stukjes walnoot,  honing en yoghurt.
Heerlijk!
De volgende dag deed ik de andere halve mango in de blender en maakte een laagjes-toetje in een longdrinkglas: laagje mangoprutje , laagje honing, laagje yoghurt.

Verrassend lekker!