Morgen viert deze website haar eerste lustrum.
Vijf jaar geleden schreef ik mijn eerste blog; ieder jaar rond deze tijd kijk ik terug op het afgelopen jaar.
Vind je het leuk om die jaarlijkse evaluaties te lezen?
Onderaan dit blog staan links naar de ‘verjaardagsblogs’ uit voorgaande jaren.

Sinds 11 augustus 2014 heb ik 1755 blogs geschreven over de meest uiteenlopende onderwerpen.
Vorig jaar ben ik begonnen met de maandelijkse rubriek ‘Lezer van de maand’ en dat durf ik rustig een succes te noemen. Niet dat de aanmeldingen me om de oren vliegen, maar als ik iemand vraag of hij of zij ‘Lezer van de maand’ wil zijn gaat men bijna altijd op mijn verzoek in.
Ben je als lezer nog niet gevraagd en wil je wel graag een keer iets schrijven?
Meld je aan! Vinnik leuk!

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar lees ik op deze website over het laatste stukje van de revalidatie na de hartoperatie in maart 2018 en een deel van het verhaal ‘Van gas los’.
(Geïnteresseerd in dit onderwerp? Zie 11 augustus 2018>>>)
We hebben Frea en Jon opgehaald uit Engeland en die hebben bij ons ingewoond tot januari 2019. Inmiddels zijn ze helemaal geacclimatiseerd en Jon spreekt vloeiend Nederlands . We genieten als gezin erg van het feit dat we regelmatig met z’n achten bij elkaar kunnen zitten om lief en leed te delen.

Het leed kwam het afgelopen jaar in verschillende vormen voorbij.
Er overleden één oom van Gerard, twee ooms van mij en het grootste verdriet bracht het overlijden van Gerards broer Jan in april.
Van recente datum is de wetenschap dat Gerard weer een stamceltraject moet ondergaan om de ziekte van Kahler te bestrijden.

Maar daarnaast valt er ook nog genoeg te vieren: je kon lezen over onze fantastische voorjaarsvakantie naar Lanzorote, feestjes met vrienden en familie en het genieten van de gewone dingen die ook zo leuk kunnen zijn.
Met dit blog deel ik met de lezers wat voor mij waarde heeft: wat ik lees, wat ik hoor, wat ik proef, wat ik voel, waar ik om moet lachen en/of huilen en wat mij overkomt.
Mijn grootste genoegen haal ik uit het feit dat mensen er iets mee doen.
Dat ene boek ook gaan lezen.
Die soep koken.
Die muziek luisteren.
Naar dat museum of die tentoonstelling gaan.
Dat een Drents verhaal van mij aan iemand wordt voorgelezen.
Dat mensen zeggen dat ze door mijn verhalen met meer aandacht kennis nemen van het gewone leven of anders zijn gaan kijken naar kerkdiensten.

Wat je er ook uit haalt: laat het iets positiefs zijn.
Want negativiteit is er al genoeg in deze wereld, daarom kom ik iedere dag met ‘een alternatief voor de waan van de dag’.

Dan hierbij nog de beloofde links: